Από το Α ως το Ω και ακόμα πιο πέρα

Από το Α ως το Ω και ακόμα πιο πέρα

Το παιδί δεν πάει "άγραφο χαρτί" στο σχολείο. Μόνο που ο γλωσσικός "κόσμος" του παιδιού, πριν τη φοίτησή του στο σχολείο, είναι ακόμα ασυστηματοποίητος και περιορισμένος.

Με τη διδαχή όμως στο Νηπιαγωγείο και ιδιαιτέρως στην Α΄ δημοτικού οι γλωσσικοί ορίζοντες του παιδιού διευρύνονται και μαθαίνει πλέον τη συστηματική και ενσυνείδητη χρήση του αλφαβητικού συστήματος της γλώσσας μας. Κωδικοποιεί και αποκωδικοποιεί τους μηχανισμούς γραφής και ανάγνωσης, καλλιεργεί τον προφορικό και γραπτό του λόγο και βελτιώνει τη γλωσσική-επικοινωνιακή του ικανότητα.
Έχοντας, ο μαθητής, ο δάσκαλος, ο γονιός, ως "βοηθό" το βιβλίο "Από το Α ως το Ω και ακόμα πιο πέρα...": με ένα ποίημα για κάθε γράμμα, με ποικίλες δραστηριότητες, με παιγνιώδείς τρόπους διδασκαλίας, με χιούμορ και με συντροφιά τον αρκούδο τον Αρθούρο, το βατράχι το Βρασίδα, το Λεωνίδα το λιοντάρι κι άλλους 45 αγαπημένους ήρωες των ποιημάτων του βιβλίου, το παιδί "ταξιδεύει" στον κόσμο της συστηματοποιημένης διδασκαλίας της γλώσσας πετυχαίνοντας δημιουργικά και ευχάριστα τους παραπάνω στόχους.

Από το Α ως το Ω και ακόμα πιο πέρα

Ένα ποίημα για κάθε γράμμα και πολλές δημιουργικές ασκήσεις
συγγραφείς: Γιάννης Π. Τζήκας, Βάνα Κωστοπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
σελίδες:120

Διαστάσεις: 21Χ29 cm
ISBN: 960-8365-68-6
Τιμή: € 20,38